Brasilien Josè Tiago Peixoto

Brasilien Josè Tiago Peixoto

Oslipad diamant

159 kr

Brasilien Josè Tiago Peixoto

Ibland tycker man sig se en diamant. Man kan inte riktigt se formerna av den men man vet att den finns där. Då kan det vara värt att chansa.Det gjorde vi när vi köpte in detta kaffe.

Det här kaffet har det visat sig vara mycket svårt att hitta information om. Vad vi vet är att det ingår som listat i HRN Stiftungs projekt Forca Café som MicroLot. Dvs en liten odlare som dessutom avsett ett mycket litet område för att speciellt satsa på detta kaffe. Med litet innebär att varje odlare i Forca Café producerar runt 30 säckar var. Forca Café innefattar 6000 mycket små odlare. Projektet syftar i att hjälpa dessa små odlare att lyfta deras ypperliga kaffen till den internationella marknad som de förtjänar. Kan nästan inte bli mer spännande tycker vi.

Kaffet i Forca Café är producerat i Circuito das Águas, Campo das Vertentes och Matas de Minas på en höjd av runt 950-1300 möh.

Extra spännande är det att vi vet att José Tiago Peixoto är prisvinnare hos AFASA (Associação dos Agricultores Familiares de Santo Antônio do Amparo.)

 

Kvalitet:  Natural (torkad) Arabica.  Odlad 950-1300 möh, Microlot Forca Café

Karaktär: Bär, choklad och nötter. Mjuk och rund kropp

Passar till: Alla sorters kaffe, prova gärna kallbryggt?

Rostningstips: ej mörkare än mellanrost

Övrigt:  Prisvinnare


Specifikationer

Upptäck mer


Andra köpte också