Etiopien Bench Maji

Ekologiskt superkaffe

169 kr

Etiopien Bench Maji Union

Kaffeproduktion i Bench Maji-regionen är lika mycket en del av dess ekonomi som av dess tradition och kultur. Ändå är Bench Maji en av Etiopiens mindre kända kaffeproducerande regioner. Hur kan det ha blivit så?

I åratal har privata kaffehandlare köpt detta naturliga, unika särpräglade kaffe till extremt låga priser och sålt det under paraplyet Etiopisk arvegods. Alla former av Bench Majivarumärke eller spårbarhet tillbaka till ursprungsregionen har saknats. Med liten eller ingen affärs- eller förhandlingskunskap har jordbrukare från regionen dessutom haft dåliga förutsättningar för att ändra detta och har förblivit underbetalda och undervärderade

Bench Maji Coffee Farmers Cooperative Union bildades för att ändra denna maktstruktur och ge Bench Majibönderna färdigheter och kunskap för förbättrad försörjning, ledarskap och grund för bättre förhandlingar om priser och marknadskopplingar. Dessutom för att med rätta sätta Bench Majinamnet på den globala kaffekartan. Det var helt nödvändigt för att säkerställa hållbarheten av Bench Majis kaffeproduktion och engagemanget från framtida generationer av bönder.

För närvarande utgörs unionen av 65 primära kooperativ med totalt 130 000 medlemsbönder.

 

 

Kvalitet: Tvättad Arabica, Grade 2, Ekologiskt

Övrigt: Odlas 1500-2000 möh

Karaktär: Komplex! Bestäm själv vilka ord du väljer! Mjuk kropp, ljussirlig syra med delkat eftersmak. Toner av plommon.

Passar till:  Inga gränser med detta kaffe!

Rostningstips: Mellanrost till mellanmörk

 

Andra köpte också