Brasilien Cerrado

Brasilien Cerrado

Karamell och choklad!

139 kr

BRASILIEN Cerrado

Cerradoregionen, i sydvästra Minas Gerais, är känd för sitt homogena klimat och höjd. Medeltemperaturen är runt 20 C och en genomsnittlig nederbörd på 1600 mm faller pålitligt från december till mars. Höjden pendlar mellan 900 till 1250 meter över havet.

Produktionen är däför mycket stabil och en hög enhetlig nivå kan hållas. Det är enklare att fila på kvalitetshöjande detaljer istället för stora justeringar pga av varierande väder. Det har lett till en stor andel professionella och högteknologiska lösningar. Dock får man hoppas att det stabila vädret kan fortsätta utan framtida klimatpåverkningar. Användning av skördemaskiner tillåter tex att tidpunkten för skörd kan optimeras.

Cerrado har cirka 140 000 hektar dedikerad kaffeproduktion och cirka 3 600 kaffeproducenter. En kaffegård varierar i storlek mellan ungefär 100 till 3000 hektar och majoriteten av odlarna är organiserade i stora kooperativ.

I stort sett hela produktionen exporteras.

Förvänta er ett kaffe med fyllig kropp och munkänsla. Kaffet är välbalanserat, låg i syra och som lättrostat med en lätt karamellsmak. Vid mörkare rostningar träder en chokladsmak fram

 

 

Kvalitet: Pulped Natural Arabica Mundo Novo, Catuai, Bourbon

Övrigt: 

Karaktär:  Stor kropp, trevlig syra. Karamell, Choklad

Passar till: Kok, Brygg, press eller espresso

Rostningstips:   Mellanrost ger karamellsmak, mörkare rost ger chokladton

Upptäck mer


Andra köpte också