Costa Rica Hacienda Sonora Honey

Vulkanhonung

179 kr

COSTA RICA Hacienda Sonora Honey

Hacienda Sonora är beläget i Costa Ricas "Central Valley" vid foten av Poas Volcano. Haciendan är förhållandevis stor med 100 hektar. Av detta odlas kaffe på ungfär 55 hektar och 35 hektar upptas av skogsreservat. Dessutom har man mindre odlig av sockerrör på 10 hektar. Runt kaffet växer träd som skuggar boskarna från sol. Den vulkaniska jorden är belägen på ungefär 1200 meter över havet.

Det här kaffet har pruducerats på allra bästa sätt. Tanken om kvalitet och hållbarhet genomsyrar hela processen. Från kraftförsörjningen som kommer från närliggande vattenkraft till skörden som genomförs med Honeyteknik som enbart den spar in 5 liter vatten per kilo kaffe. (Honey process innebär att man avlägsnar skal och kött från bönan och låter den sedan torka innan mucilaget avlägsnas)

De anställda bor tillsammans med sina familjer på haciendan utan kostnad. Vatten, sanitet och elektricitet ingår utan kostnad. Dessutom åtnjuter de anställda alla fördelar av att tillhöra Costa Ricas hälsoförsäkringsprogram.

 

Kvalitet: Honey Arabica Red Catuai   (1200 möh), skörd dec till mars.

Övrigt:  Packad i GrainPro

Karaktär:  Söt och fruktig. Körsbär, choklad och hasselnöt. Mjuk kropp och vinaktig syra

Passar till: Brygg, kok,och press.

Rostningstips: mellan till lätt mörkrost.

Länk:   sonoracoffee

Upptäck mer


Andra köpte också