Honduras Bloom

Honduras Bloom

Projekt Bloom

149 kr

Honduras Bloom

Kaffelantbruk i Honduras har länge drivits av producenter som kämpar för att skapa kvalitet med minimala resurser.

Sedan 2002 har Becamo stött producenterna med olika ansträngningar, inklusive skapandet av Recuperando mi Cafetal 2015, ett program för att stödja återhämtningen av 84 hektar kaffe som förstördes under rostepidemin. Nu en del av NKG BLOOM, erbjuder programmet producenter utbildning i växtnäring; skadedjur, sjukdomar och vävnadshantering och beredning av biogödselmedel.

"Det handlar om att återhämta sig", säger Becamo. "Återställa jordbrukarnas finansiella ekonomi, deras familjearv och deras intresse av att följa de bästa jordbruksmetoderna."

NKG BLOOM bygger vidare på dessa ansträngningar och gör dem till en permanent del av Becamos verksamhet. Programmet inkluderar nu också tillgången på ECOPIL -plantor och växtsorter som är resistenta mot skadedjur och sjukdomar. Den nya tekniken, när den väl har testats och godkänts, förväntas förbättra producenternas produktivitet, motståndskraft och slutligen lönsamhet.

Becamo utökar idag agronomteamet inom sin Farmer Services Unit, digitaliserar sina supporttjänster för att öka effektiviteten och transparensen och utökar sitt erbjudande om finansiella tjänster till att omfatta både kort- och långsiktiga finansieringsalternativ för jordbrukare och bondegrupper.

 

Kvalitet: Tvättad Arabica IH90, Catuai, Caturra, Lempira ochBourbon. EP (European process - extra noga sorterad) , SHG (Strictly high grown),  Odlad 1200-1600 möh. 

Övrigt:

Karaktär: Mjuk saftig kropp. Toner av blommor, gröna druvor och örter.

Passar till: Alla typer av bryggning och espreso

Rostningstips: Mellanrost

 

Upptäck mer


Andra köpte också