Indien Monsun Malabar
4.0 1

Indien Monsun Malabar

En rejäl dos indiska kryddor!

159 kr

INDIEN Monsun Malabar AA

En förförisk upplevelse. Redan vid rostningen känner man en doft som skiljer sig från andra kaffesorter. Rummet fylls av indiska kryddor.

I gamla dagar tog det cirka sex månader med seglande träfartyg att nå Europa. På grund av klimatvariationen ändrade kaffet sin ursprungliga bönestil, färg, storlek och smak. Numera utnyttjar indiska producenter Monsunen för att producera ett specialkaffe med samma egenskaper som förr - utan förseningar.

Detta monsunkaffe framställs i Indien. Den traditionella Monsunprocessen utförs på Malabar -kusten, dvs Indiens västkust, särskilt i Mangalore.

Malabarregionen är känd för sina utmärkta naturresurser. Den fuktiga Monsunatmosfären medför de kvantitativa och kvalitativa förändringarna i kaffebönorna, vilket skapar den unika mjuka koppen. Monsunprocessen består i att exponera naturliga kaffebönor, i 4- till 6 tum tjocka högar, för fuktbelastade monsunvindar i ett välventilerat lager av tegel eller betonggolv. Denna process använder vindarna från Arabiska havet på Indiens västkust och under de sydvästra monsunmånaderna juni till september.

 

Mycket behaglig smak och fantastiskt till fylligare espresso och kaffeblandningar

 

Kvalitet: Tvättad Arabica AA

Karaktär:  Bred och kryddigt fyllig smak, mycket mjuk och helt befriad från syrlighet.

Passar till: Brygg eller blandat i espresso

Rostningstips: mellan till mörkrost. Se upp för brand! Det torkade kaffet rostar mycket snabbt!

Upptäck mer


Andra köpte också