Kenya Baragwi 500g

Kenya Baragwi 500g

Komplexa chokladmuffins

139 kr

KENYA Baragwi Kianyaga AATop  Microlot 500 gram

Baragwis kooperativ är namngivet av den lilla byn det är beläget i vid randen av Mount Kenya. Här hittar man Gachami kaffestation som servar 1200 små odlare. Totalt tillhör runt 17000 medlemmar kooperativet så man förstår snabbt att här kretsar det mesta runt kaffe. Odlarna förmåga att organisera sig förbättrar möjligheten att bättre jobba för sociala reformer och bättre pris och förutsättningar vid den livsviktigar exporten av de ädla kaffebönorna.

Det är vanligt att blanda många olika odlares kaffen vid process. Detta kaffet är dock sprunget ur en och samma MicroLot.

Vi förväntar oss stort intresse för detta mycket högklassiga kaffe.

Kenya har sedan länge ett rykte om kaffeleverantör av stabil kvalitet. Tidigt insåg man vikten av kunskap och teknik vid efterbehandlig av kaffet. Kenya tillsammans med Etiopien utgör hjärtat av östafrikas kaffeproduktion. Fruktiga kaffen med en mycket komplex uppbyggnad gör dig garanterat förtjust.

De centrala högländerna där detta kaffe härstammar har precis rätt kombination av sol och regn för högklassig kaffeproduktion.

 

Kvalitet: Tvättad Arabica SL28 och SL34, skörd Nov-Dec. Odlad 1700-1800möh. Klassificeringen AA Top är den absolt högsta iKenya.

Karaktär:  Ett komplext komplett kaffe. Runt och smörigt med inslag av vanilj, körsbärstomater och cederträ. Limeaktig syra. Doft av chokladmuffins

Passar till: Alla möjligheter med detta härliga kaffe. Kan också användas i en blandning för att förhöja andra sorter.

Rostningstips: mellan till mörkrost.

Upptäck mer


Andra köpte också